Fabrici pohvalio dosad preduzeto za Poglavlje 24

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici pohvalio dosad preduzeto za Poglavlje 24

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, koji je pohvalio aktivnosti koje su do sada preduzete u sprovođenju akcionog plana za Poglavlje 24 - Pravda, sloboda, bezbednost.
Stefanović i Fabrici su konstatovali da je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova ostvarilo značajan napredak u oblasti reformi, borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma i kontroli granica, sapštilo je resorno ministarstvo.

Na sastanku je ukazano na to da proces evropskih integracija treba da doprinese da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije funkcioniše u skladu sa najboljim evropskim standardima uz poštovanje ključnih vrednosti, strukture i radnih metoda.
Cilj je, kako je navedeno, da se kroz proces evropskih integracija osigura unutrašnja bezbednost, integrišu pravne tekovine Evropske unije i ispune zahtevi za pristup EU.
Zahvalivši Evropskoj uniji na pomoći koju je pružila Srbiji u vezi sa migrantskom krizom, Stefanović je istakao da će u narednom periodu fokus biti na sprovođenju nedavno usvojene Strategije i Akcionog plana za integrisano upravljanje granicom.
Ambasador Fabrici pohvalio je odgovornu i solidarnu ulogu koju je Republika Srbija imala u migrantskoj krizi, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović i Fabrici: Napredak MUP-a u reformama i borbi protiv organizovanog kriminala

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenili su danas da je MUP ostvario "značajan napredak" u oblasti reformi, borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma i kontrole granica...Sagovornici su na sastanku u Beogradu ocenili da proces evropskih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.