Fabrici: Zdravstveni sistem Srbije prošao na testu u borbi protiv korone

Izvor: Beta, 24.Apr.2020, 15:12

Fabrici: Zdravstveni sistem Srbije prošao na testu u borbi protiv korone

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je da je zdravstveni sitem Srbije prošao na testu borbe protiv korona virusa, uz pomoć investicija EU u oblast zdravstva.On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle razgovora sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije akreditovanih u Srbiji istakao da je EU i dalje uz Srbiju koja je u procesu ulaska u zajednicu.EU je, čim je Srbija to zatražila 16. marta, posle nekoliko dana odobrila 7,9 miliona evra pomoći, uz pošiljke u opremi, maskama, kontejnerima, respiratorima, naveo je Fabrici.Dodao je dodao da je Srbija deo EU ekonomije, da je 70 odsto stranih ulaganja u Srbiji došlo iz EU, te da je 62 odsto od ukupne trgovinske razmene Srbije sa zemljama EU."Deo paketa pomoći od 73 miliona evra biće za mala i srednja preduzeća koja su stub privrede. Najvažnije su koordinisane mere i moramo da vidimo šta će virus dalje izazvati", istakao je Fabrici."Od fundamentalnog značaja je da se ekonomija održi, put Srbije ka EU zemlju čini snažnijom i bezbednijom", ocenio je Fabrici i dodao da reforme koje su sprovedene daju rezultat.On je rekao da je na sastanku bilo reči i o narednim koracima, te istakao da je ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrici: Zdravstveni sistem Srbije prošao na testu u borbi protiv korone

Izvor: Beta Video, 24.Apr.2020

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je da je zdravstveni sitem Srbije prošao na testu borbe protiv korona virusa, uz pomoć investicija EU u oblast zdravstva. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.