Fabrici: Srbija i Balkan na listi prioriteta EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Srbija i Balkan na listi prioriteta EU

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o dosadašnjim rezultatima u oblasti infrastrukture i nastavku uspešne saradnje, a Fabrici je poručio da su Srbija i Balkan na listi prioriteta EU.

"Vodite vrlo značajno ministarstvo i zadovoljni smo saradnjom koju imamo, a želimo da ona bude još značajnija, jer su Srbija i čitav Balkan na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << listi prioriteta Evropske unije", istakao je Fabrici u razgovoru sa ministarkom.

Novi šef delegacije EU istakao je i da Unija podržava i želi da učestvuje u infrastrukturnim projektima koji imaju za cilj modernizaciju Srbije.

Fabrici je, kako se navodi i saopštenju, naveo i da je EU sa posebnom pažnjom ispratila usvajanje Indeksa rodne ravnopravnosti, s obzirom na to da je Srbija jedina zemlja van EU koja je to učinila, pohvalivši dostignuća koja je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost postiglo u prethodnom periodu.

"Zakon o rodnoj ravnopravnosti je važan za Brisel i zaslužuje svu našu pažnju", naglasio je Fabrici.

Mihajlović je Fabriciju predstavila sve projekte na kojima radi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posebno istakavši infrastrukturne projekte, reformu železnice, pregovore u okviru poglavlja 14 i 21 (transportna politika i transevropske mreže), ali i rezultate u oblasti rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja Roma i Romkinja u Srbiji.

"Sve projekte realizujemo poštujući standarde EU. Ministarstvo koje vodim imalo je svih prethodnih godina odličnu saradnju sa Delegacijom EU i raduje me da ćemo i sa vama nastaviti politiku reformi i modernizacije Srbije", istakla je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.