Fabrici: Problemi napadi na novinare, diskriminacija osoba sa invaliditetom, govor mržnje

Izvor: Beta, 10.Dec.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Problemi napadi na novinare, diskriminacija osoba sa invaliditetom, govor mržnje

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je Srbija napravila progres u polju ljudskih prava, ali da postoji odredjen broj problema koji mora da reši, poput pretnji novinarima, diskriminacije osoba s invaliditetom, nasilja u porodici i govora mržnje.Na konfereniji pod nazivom "U pravi si" povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava, Fabrici je rekao da progres u oblasti ljudskih prava nije došao odmah, već vremenom.Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je da u Srbiji postoji dobar institucionalni okvir za unapredjenje ljudskih prava, kao i neophodna doza njegove fleksibilnosti kada je to potrebno."Uprkos napretku, postoji potreba za unapredjenje položaja posebno osetljivih grupa", rekla je Paunović.Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović rekao je da je do novembra ove godine ta institucija dobla 15 odsto žalbi više u odnosu na celu 2018. godinu."To može da znači da organi vlasti manje poštuju tražioce informacije, samim tim manje poštuju i to ljudsko pravo. Sa druge strane to može značiti i da su ljudi svesniji svoje moći i mogućnosti da se obraćaju sa zahtevima za informacijama organima vlasti", rekao je Marinović.Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob rekla je da je dužnost da ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Paunović: u Srbiji postoji dobar institucionalni okvir za unapredjenje ljudskih prava

Izvor: Beta Video, 10.Dec.2019

BEOGRAD - Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je da u Srbiji postoji dobar institucionalni okvir za unapredjenje ljudskih prava, kao i neophodna doza njegove fleksibilnosti kada je to potrebno. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.