FS Rumunije oslobođen optužbi za rasizam

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Rumunije oslobođen optužbi za rasizam

Evropska fudbalska unija (Uefa) okončala je slučaj protiv Fudbalskog saveza Rumunije, koji je pokrenut nakon navodnih rasističkih ispada.

Naime, švedski fudbaler Aleksander Isak je tvrdio da je vređan na rasnoj osnovi tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

UEFA je odluku o prekidu postupka saopštila, ali je nije obrazložila.

Sporna utakmica je tada bila nakratko prekinuta, kada je spiker na Nacionalnom stadionu upozorio navijače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
To je treći put da je UEFA odustala zbog nedostatka dokaza da je bilo uvreda na rasnoj osnovi, nakon što su okončani slučajevi fudbalera Čelsija Mišija Batšuaja i Riana Brustera iz Liverpula.

Ti slučajevi su od pre dve sezone. UEFA je kaznila Fudbalski savez Rumunije sa 40.500 evra zbog drugih ispada navijača na utakmici sa Švedskom, uključujući uvredljive parole i nedozvoljena skandiranja.

Četiri utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine odigraće se u junu na Nacionalnom stadionu u Bukureštu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.