Evropsko tržište automobila u aprilu usporilo

Izvor: Kamatica.com, 19.Maj.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropsko tržište automobila u aprilu usporilo

Prodaja novih vozila na tržištu Evropske unije u ovogodišnjem aprilu porasla je 6,9 odsto na godišnjem nivou, što je niža stopa rasta u odnosu na martovsku, od 10,8 odsto, saopštilo je Udruženje evropskih proizvođača automobila.

Količinski, prodaja u aprilu, sa 1,166 miliona jedinica, bila je najbolja počev od 2009. godine, preneo je francuski list Kapital.

A za prva četiri meseca 2015. prodaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << novih vozila u EU povećana je 8,2 odsto u odnosu na isto vreme prošle godine.

Kada se članicama EU dodaju i zemlje članice Evropskog udruženja slobodne trgovine - Švajcarska, Norveška i Island, obim prodaje u aprilu dostiže 1,209 miliona, uz rast od, takođe, 6,9 odsto.


Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

Prodaja automobila u EU porasla za 6,9%

Izvor: AutoBlog, 19.Maj.2015

Prodaja automobila u EU porasla je u aprilu 6,9 posto na godišnjem nivou. U tom mesecu je prodato 1,17 miliona automobila, i to je dvadeseti uzastopni mesec kako prodaja raste. Najveći rast beleže Grčka i Italija. U Grčkoj broj novoregistrovanih automobila je u aprilu porastao za 43,3 posto, na...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.