Evropski pokret o značaju Dana Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 15:18

Evropski pokret o značaju Dana Evrope

Evropski pokret u Srbiji uoči Dana Evrope i Dana Evropske unije, 9. maja, ukazuje na značaj solidarnosti kao temeljne vrednosti evropskog mirovnog projekta, posebno u vreme pandemije korona virusa.

EP u Srbiji  navodi da Srbija jeste u Evropi te da, kako ističu, ne može opstati ukoliko ne bude pouzdan član evropske zajednice naroda, Istovremeno ocenjuju da su bilo kakva poigravanja sa alternativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savezima za Srbiju opasna.

"Sa zemljama regiona, izuzev Albanije, živeli smo pod krovom jedne države, jer je to i za nas i za druge koji su uticali na našu sudbinu bilo najbolje rešenje. Danas je najbolje, najdalekovidije i najisplativije uzeti od te zajedničke istorije ono najbolje - mir, saradnju i prosperitet naroda na ovom delu Balkana", piše u saopštenju Evropskog pokreta.

Kako dodaju, za građane Srbije najvažnije je da slede principe koji leže u temeljima Evropske unije, sigurnost, stabilnost, razvoj i solidarnost.

"Solidarnost je osnova da se nova kriza zastrašujućih razmera prevaziđe, koliko god to zvučalo neuverljivo nakon prvog udara pandemije, kada su svi nespremni i nemoćni pred katastrofom, pokušali prvo sebe da zaštite", stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta je pravi razlog manjeg pada BDP Srbije usled krize zbog pandemije?

Izvor: Istinomer.rs, 08.Maj.2020

Tokom više skorašnjih obraćanja predsednika države Aleksandra Vučića mogli smo da čujemo da će Srbija ekonomsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa prebroditi lakše nego sve evropske zemlje, i da ćemo, kada je reč o privrednom rastu, biti najbolji u Evropi. Međutim, uzevši u obzir činjenicu...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.