Evropska unija produžava protokol odobrenja za izvoz vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 13:23

Evropska unija produžava protokol odobrenja za izvoz vakcina

Evropska komisija odlučila je da produži svoj protokol odobrenja za izvoz vakcina protiv kovid-19 do kraja juna, izjavio je danas jedan zvaničnik EU.

Potez, koji bi mogao da bude najavljen u toku dana, dolazi nakon što je EU blokirala isporuku vakcina u Australiju prošle nedelje, u svojoj prvoj formalnoj upotrebi mehanizma, koji je uspostavljen krajem januara kao reakcija na "najave kašnjenja nekih proizvođača u isporuci vakcina protiv kovid-19" u EU, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Protokol treba da istekne krajem marta, ali Evropska komisija je dobila zeleno svetlo od vlada EU da ga produži do juna, rekao je zvaničnik EU koji je direktno uključen u proces, potvrđujući Rojtersov izveštaj od prošle nedelje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU produžava protokol odobrenja za izvoz vakcina

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2021

BRISEL - Evropska komisija odlučila je da produži svoj protokol odobrenja za izvoz vakcina protiv virusa korona do kraja juna, izjavio je danas jedan zvaničnik EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.