Evropska unija pristaje na odlaganje Bregzita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija pristaje na odlaganje Bregzita

Ambasadori Evropske unije (EU) saglasili su se da dozvole produženje zahteva Velike Britanije za još jedno odlaganje roka za Bregzit, ali nisu odlučili o dužini tog odlaganja, prenosi AP.

Portparolka Evropske komisije Mina Andreeva rekla je, posle sastanka ambasadora EU sa pregovaračem Unije za Bregzit Mišelom Barnijeom, da je postignut dogovor o produženju, ali da će posao biti nastavljen narednih dana.

Velika Britanija je trebalo da napusti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropsku uniju do 31. oktobra, ali je zatraženo produženje od tri meseca za Bregzit.

Diplomata EU, koji je govorio uz uslov anonimnosti jer debate još traju, rekao je da će se ambasadori sastati ponovo u ponedeljak kako bi razgovarali o produženju odlaganja roka u kojem bi Velika Britanija trebalo da izađe iz Unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU prihvatila odlaganje Bregzita, sledeće sedmice o rokovima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2019

Ambasadori evropske dvadesetsedmorice okupljeni danas u Briselu odložili su za početak iduće nedelje odluku o tome na koliko će biti odložen novi rok za Bregzit. EU pregovarač za Bregzit Mišel Barnije ocenio je današnje razgovore "odličnim". Ambasadori su se načelno dogovorili da odobre britanski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.