Evropska unija OŠ „Radoje Domanović“ uručila donaciju vrednu 22.000 evra

Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija OŠ „Radoje Domanović“ uručila donaciju vrednu 22.000 evra

VRANJE

Na dan obeležavanja 47. godina postojanja i rada OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju, Evropska unija je ovoj ustanovi donirala nov inventar i opremu za obrazovne i sportske aktivnosti u vrednosti od 22.000 evra.

Donaciju je uručio Nikolas Bizel iz Delegacije EU u Republici Srbiji. U poseti školi bili su i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović.

Gosti su su obišli fiskulturnu salu, biblioteku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i novi informatički kabinet koji su opremljeni zahvaljujući sredstvima u okviru programa „Podrška Evropske Unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji“.

Ova obrazovna ustanova svoje prve đake sa Bliskog istoka primila je septembra prošle godine. Opremanje savremenim učilima, od velikog je značaja i za decu sa smetnjama u razvoju koja takođe pohađaju inkluzivnu nastavu.

Nikolas Bizel je naglasio da odgovor Srbije na migracione izazove ne bi bio moguć bez doprinosa lokalnih samouprava na čijoj teritoriji borave migranti i izbeglice.

On je dodao da Evropska unija pruža pomoć lokalnim zajednicama da unaprede kapacitete pružanja lokalnih zdravstvenih, komunalnih i obrazovnih usluga, koje nisu samo za dobrobit migranata već i cele lokalne zajednice.

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković se zahvalio Evropskoj uniji za sve podržane projekte u Vranju.

„Ova škola je pravi primer integracije dece iz migrantske populacije na njihovoj Balkanskoj ruti. U razgovoru sa gospodinom Bizeom složili smo se oko neophodnosti pravilne integracije migranata u naše društvo. U tom procesu neophodno je da se uključi i lokalno stanovništvo“, rekao je gradonačelnik.

Zahvaljujući aktivnostima lokalne samouprave, ostvarena je pozitivna saranja sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, koja će krajem ove godine otpočeti proces renoviranja ove škole.

Direktor ove obrazovne ustanove, Nenad Stefanović je rekao da sa ustupljenim donacijama, ova škola postaje reprezentativni primer modernog obrazovanja na jugu Srbije.

„Dobili smo 260 đačkih klupa, 580 stolica, 24 katedre za nastavnike i profesore, računare, projektore, didaktički materijal i sportske rekvizite“, rekao je Stefanović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.