Evropska škola debate u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska škola debate u Rumi

Rumski srednjoškolci i studenti danas su imali priliki da se upoznaju sa projektom "Evropska škola debate" koji između ostalih organizuje Informacioni centar Evropske unije, a koji je danas predstavljen u Kulturnom centru u Rumi.

Evropska škola debate u Rumi ispraćena je velikim interesovanjem madih Rumljana koji su se okupili u nameri da poslušaju javnu debatu na temu uvođenja socijalnih preduzeća u veće opštine u Srbiji. Jedan od učesnika debate bio je i Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jockov iz Rume.

Cilj ovog projekta koji između ostalih organizuje Informacioni centar Evropske unije jeste besplatna edukacija studenata o EU i ali i razvijanje sposobnosti debatovanja o raznim društveno značajnim temema.

Škola debate u ovom obliku postoji unazad pet godina, a s obzirom da je i Srbija na putu pridruživanja Evropskoj uniji, održava veliku zainteresovanost mlađe javnosti.

Za sve one koji su zainteresovani da se pridruže radionicama, prva sledeća prilika biće po raspisivanju konkursa u oktobru mesecu, a do tada trenutni učesnici pripremaće se za finalnu debatu u Narodnoj skupštini u Beogradu, gde će biti proglašeni i najuspešniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.