Izvor: Blic, 19.Dec.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija kaznila modni lanac Guess zbog geografskog blokiranja: MORAJU DA PLATE 40 MILIONA EVRA

Američka modna trgovina Guess prva je "žrtva" nove Uredbe EU o geografskom blokiranju, koja je na snagu stupila početkom meseca. Evropska je komisija, naime, Guessu razrezala kaznu od gotovo 40 miliona evra zbog diskriminacije potrošača iz niza novih članica Unije, među kojima je i Hrvatska, u njegovoj online trgovini.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Drakonska kazna modnom divu - štelovali cene

Izvor: B92, 19.Dec.2018

Evropska komisija kaznila je kompaniju Ges, poznati modni brend, sa skoro 40 miliona evra...Razlog za ovako drakonsku kaznu je blokiranje prekogranične internet prodaje i zadržavanje veštačko viših cena u zemljama srednje i istočne Evrope u odnosu na zapadne članice EU...Evropska unija zabranila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.