Evropska komisija istražuje nelegalne poreske dogovore

Izvor: Capital.ba, 03.Feb.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija istražuje nelegalne poreske dogovore

BRISEL, EU je pokrenula istragu o poreskim dogovorima koje je Belgija možda sklapala sa multinacionalnim firmama. Evropski komesar za konkurentnost Margrete Vestager izjavila je da se vjeruje da belgijski sistem nije u skladu sa regulativama EU o nepoštenoj državnoj pomoći i da sve ukazuje na to da je „odobreno značajno smanjenje poreza određenim multinacionalnim kompanijama“. „Ukoliko naše zabrinutosti budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << potvrđene, to će biti ozbiljno narušavanje konkurentnosti, od čega je korist imao određeni broj multinacionalnih kompanija“, istakla je Vestagerova. Ona nije željela da objavi imena umiješanih kompanija. Evropska komisija navodi da belgijsko određivanje poreza omogućava kompanijama da smanje porez prijavljujući „višak profita“, što je rezultat prednosti kada ste dio multinacionalne grupacije.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Evropska komisija provjerava belgijski porezni sistem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015

Evropska komisija pokrenula je u utorak istragu belgijskog poreznog režima za velike multinacionalne kompanije zbog sumnje da su imale povlašten tretman u odnosu na druge firme...Povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager je rekla da Komisija mora provesti istragu kako bi se osiguralo da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.