Evropska komisija: Privredni rast veći nego 2015.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija: Privredni rast veći nego 2015.

Privredni rast eurozone ove godine će biti nešto veći nego prošle, ali uslijed slabosti u svijetu manji nego što je ranije projektirano, saopćila je danas Evropska komisija.

Bruxelles predvidja da će se rast u eurozoni ove godine povećati na 1,7 posto s 1,6 posto prošle godine, dok je ranije predvidjala 1,8 posto.

U cijeloj Evropskoj uniji rast će ove godine biti 1,9, a slijedeće dva posto.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />Evropski povjerenik za ekonomiju i financije Pierre Moscovici ocijenio je da je evropska privreda ove zime uspješno prevladala izazove uz pomoć jeftine nafte, slabljenja eura u odnosu na dolar i niskih kamatnih stopa, ali da nestabilno globalno okruženje predstavlja rizik.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.