Evropo, evo nas: Srbiji otvorena poglavlja 23 i 24

Izvor: Mondo, 18.Jul.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropo, evo nas: Srbiji otvorena poglavlja 23 i 24

U Briselu su danas otvorena poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije i EU. Vučić čestitao građanima Srbije: Ovo je veliki, lep i izuzetno značajan dan".

Foto: MONDO

Poglavlja se odnose na ljudska prava i vladavinu prava.

"Neće uvek biti lako. Otvaranje poglavlja je važno i za strane investitore", rekao je evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han na konferenciji za novinare u Briselu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vučić rekao je da je danas "veliki, lep i izuzetno značajan dan za građane Srbije".

"Kada me moj prijatelj Boris Džonson pitao da li ima nešto značajno za Srbiju, nisam oklevao da kažem da je ovo veliki i značajan dan za Srbiju, jer pokazuje da je to naš strateški put i dobar put", rekao je Vučić.

"Svesni smo da ćemo imati teškoće i mnogo prepreka, pogotovo u primeni ova dva važna poglavlja 23 i 24, ali smo odlučni da ispunimo očekivanja i pokažemo rezultate. Mi želimo evropski tip društva i zato ostajemo na evropskom putu", naveo je Vučić.

Vladavina prava je važna i za život naših ljudi i to će biti i veliki podsticaj za strana ulaganja, a time i povećanje standarda građana, dodao je premijer.

"Ni do sada se nismo plašili teškog rada, pre dve godine smo bili pred bankrotstvom, a danas je zemlja sa jednim od najviših stopa rasta u Evropi", rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da ima problema, ali da će Srbija raditi na otklanjanju svih prepreka na evropskom putu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.