Evropa ne treba da se plaši nove italijanske vlade

Izvor: Press, 21.Maj.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evropa ne treba da se plaši nove italijanske vlade"

Rim -- Lider Severne lige Mateo Salvini rekao je da druge evropske nacije nemaju razloga da se plaše nove italijanske vlade.
Foto:Gettyimages
Salvini je rekao da su ciljevi nove vlade da rastom ekonomije smanje dug i naglasio je da će Italijani biti na prvom mestu, uz dužno poštovanje pravila i granica Evropske unije, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Lider Pokreta pet zvezdica Luiđi Di Majo i Salvini saopštili su danas predsedniku Italije Serđu Matareli da su spremni da formiraju vladu i predložili su profesora prava Djuzepea Kontea za premijera. 

Konte, koji je blizak Pokretu Pet zvezdica, predaje na Univerzitetu u Firenci i nema političkog iskustva. 

"Ponosni smo na naš izbor, neće naljutiti italijanski narod. Za one koji nas kritikuju u Evropskoj uniji, kažem im da nas prvo puste da počnemo, pa posle neka nas kritikuju", rekao je Di Majo, prenosi ANSA. 

Da bi i zvanično postao premijer, Konte, kao i program nove vlade, treba da dobije odobrenje predsednika Matarele.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.