Evo kako Mađari čiste puteve

Izvor: BKTV News, 14.Dec.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako Mađari čiste puteve

Da smo samo geografski blizu Evropskoj uniji, pokazuje i primer kako autoputeva i sporednih saobraćajnica u Mađarskoj. Tamo, svega metar s druge strane državne granice, sve je potpuno očišćeno od snega i nema nikakvih problema i zastoja u saobraćaju.

Mađarima najveći problem ne predstavlja sneg, već kako da se izbore sa stotinama kamiona parkiranih uz granicu sa Srbijom, kojima je u našoj zemlji zbog neočišćenih puteva zabranjen saobraćaj i koji su stvorili gotovo sedam kilometara dugu kolonu na izlazu iz Mađarske.
Prema saznanjima „Blica“, još tokom vikenda, zimske službe iz zemlje našeg severnog suseda su radile punom parom, pa nije bilo zastoja. Još u sredu je autoput M5, koji od graničnog prelaza sa Srbijom ide do Budimpešte, bio potpuno čist i suv, kao i svi prilazni putevi južnom mađarskom gradu Segedinu, u šta se uverila i naša ekipa.
- Zbog posla često idem u Mađarsku, a bio sam i proteklog vikenda jer sam želeo da iskoristim rasprodaje u segedinskim tržnim centrima. Iako je i u Mađarskoj padao jak sneg, na putu nisam imao nikakvih problema. Međutim, nisam bio ni svestan šta me čeka kada pređem u Srbiju. Odmah po prelasku granice sam upao u kolonu i jedva sam stigao do Subotice – kaže Subotičanin Željko Malagurski.

Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.