Europol: Više od 10.000 dece migranata nestalo

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Feb.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Europol: Više od 10.000 dece migranata nestalo

Više od 10.000 dece migranata vode se kao nestali u Evropi u poslednjih 18 do 24 meseca, saopštila je evropska policijska agencija Europol koja je izrazila bojazan da bi organizovane kriminalne grupe mogle mnoge od njih da zloupotrebe i eksploatišu. Europol je naveo da su u pitanju deca kojima se izgubio svaki trag nakon što su registrovana na granici neke od zemalja Evropske unije. Ta agencija, čije je sedište u Hagu, ukazala je na razvoj panevropske "kriminalne infrastrukture" koja želi da se okoristi o migrantsku krizu u Evropu.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropol: Nema podataka o najmanje 10.000 dece migranata

Izvor: Beta, 01.Feb.2016

Evropol je saopštio danas da evropske vlasti nemaju nikakve podatke o najmanje 10.000 dece koja su sama, bez pratnje, pokušala da se u poslednjih 18 meseci domognu Evrope iz ugroženih područja severne Afrike i Bliskog istoka, i da postoji opasnost da su verovatno žrtve organizovanog kriminala.Šef...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.