Eštonova stiže u Beograd oko 13 časova

Izvor: Blic, 14.Mar.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova stiže u Beograd oko 13 časova

Nakon posete Prištini, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton najverovatnije stiže u Beograd oko 13 časova.

Kako B92 nezvanično saznaje, sastanci Eštonove i državnog vrha Srbije održaće se u Palati Srbija.

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je u utorak da će Ketrin Ešton, nakon posete Prištini, doputovati u Beograd, gde bi trebalo da se nastave razgovori oko pripreme sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, koji se odvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod njenim pokroviteljstvom u Briselu.

Dačić je na toj konferenciji rekao i da dolazak Eštonove nije sasvim siguran, odnosno da zavisi od njenog zaključka nakon današnjih sastanaka u Prištini.

Problem je, kako je objasnio Dačić, u tome što je državni vrh Srbije, kada je boravio u Briselu 11. marta, preneo Eštonovoj koji je minimum ispod kog Srbija u pregovorima sa Prištinom ne može ići, a to su određena ovlašćenja za Zajednicu srpskih opština, što Priština ne prihvata.

Samo dva dana nakon što je državni vrh Srbije razgovarao sa Eštonovom, ona je stigla u Prištinu, gde sa tamošnjim liderim razgovara upravo o tome.

Povezane vesti: Završeni sastanci Eštonove sa Tačijem i Jahjagom Eštonova doputovala u Prištinu U Briselu nema potvrde dolaska Ketrin Ešton u Beograd Rojters: Pojedini srpski lideri i dalje se nadaju da će zadržati sever Kosova NIN: U Beograd dolaze i Hilari Klinton i Ketrin Ešton
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.