Eštonova na balkanskoj turneji, Beograd pod znakom pitanja

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova na balkanskoj turneji, Beograd pod znakom pitanja

15.04.2013. -

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće ove sedmice Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, saopšteno je u Briselu, a poseta Beogradu još je pod znakom pitanja.

"Visoka predstavnica će početi obilazak regiona posetom Podgorici, a zatim će otputovati u Tiranu i Skoplje", kaže se u šturom saopštenju iz kancelarije visoke predstavnice koje je prosleđeno medijima.

"Informacija o ostalim stanicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na turneji biće objavljena kasnije", navodi se u saopštenju.

Portparolka Eštonove, Maja Kocijančič u petak je kazala da nema nikakve informacije o poseti Beogradu, dok je zvaničnik EK koji je želeo da ostane anoniman Tanjugu izjavio da je uobičajeno da se informacije o putovanjima Eštonove daju u poslednji čas.

"To je zbog bezbednosnih razloga", rekao je taj zvaničnik i podsetio da je u nekoliko sličnih situacija, kao što je recimo Somalija, zvanična informacija o putovanjima bila obelodanjena kad je ona već stigla na odredište.

U medijima se već nekoliko dana spekulisalo da bi Ešton ovom prilikom mogla da obiđe i Beograd i Prištinu, ali to za sada nije zvanično potvrđeno. Ešton je inače u pisanoj izjavi rekla da je cilj turneje potvrda evropske perspektive zemalja regiona, ohrabrenje reformi i razvoj dobrosusedskih odnosa.

Ranije je dolazak šefice evropske diplomatije u Beograd bio najavljen za 17. april, ali je srpski premijer Ivica Dačić u petak rekao da ta poseta još nije potvrđena.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ešton na balkanskoj turneji, Bograd pod znakom pitanja

Izvor: SandzakPress.net, 15.Apr.2013

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton posjetiće ove sedmice Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, saopšteno je u Briselu, a posjeta Beogradu još je pod znakom pitanja. “Visoka predstavnica će početi obilazak regiona posjetom Podgorici, a zatim će otputovati...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.