Eštonova i File podržavaju Tunišane

Izvor: B92, 15.Jan.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova i File podržavaju Tunišane

Brisel -- Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File uputili su podršku narodu Tunisa.

Oni su, ipak, napomenuli da promene moraju doći na miran način.

"Sa najvećom pažnjom pratimo dešavanja u Tunisu. Želimo da izrazimo svoju podršku i priznanje narodu Tunisa i njihovim demokratskim težnjama, koje treba da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvarene na miran način", naveli su Eštonova i File u zajedničkom saopštenju.

Oni su pozivali sve strane da pokažu uzdržanost i očuvaju mir kako bi se izbegle nove žrtve i nasilje.

Eštonova i File su ocenili da je "dijalog od ključnog značaja" i ponovili spremnost EU da pomogne Tunisu i njegovom narodu da pronađe trajno i demokratsko rešenje za sadašnju krizu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.