Eštonova će razgovarati sa Zarifom o nuklearnom programu

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova će razgovarati sa Zarifom o nuklearnom programu

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove Ketrin Ešton će na marginama zasedanja Generalne skupštine UN ovog meseca razgovarati s iranskim ministrom inostranih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom o pregovorima o iranskom nuklearnom programu, koji su u zastoju, saopštio je danas portparol Eštonove.

Hasan Rohani, novi predsednik Irana, je juče saopštio da će pregovori o kontroverznom iranskom nuklearnom programu sa svetskim silama biti u nadležnosti ministarstva inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslova.

"Visoka predstavnica je jutros pozvala telefonom ministra spoljini poslova Zarifa, nakon vesti da će njegovo ministarstvo biti zaduženo za nuklearne pregovore", izjavio je Majkl Man, portparol Eštonove.

"Dogovorili su se da se sastanu u Njujorku tokom nedelje zasedanja Generalne skupštine UN", ističe Man.

SAD, Britanija, Francuska, Nemačka, Rusija i Kina, u čije ime će Eštonova razgovarati sa Zarifom, sumnjiče Iran da kroz svoj nuklearni program pokušava da napravi atomsku bombu, dok Teheran tvrdi da mu ovaj program služi samo za energetske svrhe i medicinska istraživanja.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.