Ešton: Plan ne prejudicira status Kosova

Izvor: Politika, 27.Maj.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Plan ne prejudicira status Kosova

BRISEL –Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravila je danas odluku Beograda i Prištine da usvoje plan za primenu sporazuma o normalizaciji odnosa i naglasila da se time ne prejudicira status Kosova.

„Primena plana treba da reši probleme na terenu i obezbedi ubrzani napredak Srbije i Kosova ka EU, rekla je Ešton u pisanom saopštenju za medije.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je korak napred u dijalogu Beograda i Prištine kojim se ne prejudiciraju stavovi dve strane o statusu Kosova, istakla je Ešton.

Visoka predstavnica je odala počast obema stranama u dijalogu i dodala da će lično angažovanje predsednika vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija i ubuduće biti neophodno kako bi se sporazum sproveo.

Dačić je sinoć pismeno obavestio Ešton da je vlada Srbije prihvatila plan za implementaciju koji je prošle nedelje dogovoren u Briselu.

Ešton će večeras na radnoj večeri sa šefovima diplomatija zemalja kandidata za članstvo u EU razgovarati i sa Ivanom Mrkićem, ministrom spoljnih poslova u vladi Srbije.

Tanjug

objavljeno: 27.05.2013
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton: Plan ne prejudicira status Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2013

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravila je danas odluku Beograda i Prištine da usvoje plan za primenu sporazuma o normalizaciji odnosa i naglasila da se time ne prejudicira status Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ketrin Ešton: Plan ne prejudicira status Kosova

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2013

BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravila je danas odluku Beograda i Prištine da usvoje plan za primenu sporazuma o normalizaciji odnosa i naglasila da se time ne prejudicira status Kosova..."Primena plana treba da reši probleme na terenu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.