Izvor: S media, 10.Dec.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Nastavak dijaloga u januaru, bez komentara o datumu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je večeras da će razgovori premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija biti nastavljeni u januaru i istakla da se očekuje dalji napredak u dijalogu.

Ešton, međutim, na konferenciji za novinare po završetku prvog sastanka Saveta ministara spoljnih poslova zemalja članica EU, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komentarisala pitanje dodeljivanja datuma za početak pregovora Srbije o čemu se danas, dan uoči konačke odluke, lome koplja u Briselu. Opširnije čitajte OVDE.

Primena dogovora o integrisanom upravljanju na dva prelaza na Kosovu u teškim uslovima uverava da će još značajni napredak moći da se postigne na sledećem sastanku, kazala je Ešton.

Eštonova je šefove evropske diplomatije obavestila o političkom napretku postignutom tokom prethodna tri sastanka Dačića i Tačija kojima je posredovala u Briselu proteklih meseci.Ona je istakla i da je dogovor pokazao jasnu posvećenost dve strane dijalogu.

"To je i omogućilo da se ovaj dogovor primeni pod teškim uslovima... Dogovor pokazuje kolike su mogućnosti, pred nama je još posla i velikih izazova, ali sada sam uverenija da je moguć. Očekujemo da vidimo dalji napredak u januaru kada se ponovo sretnemo", navela je Ešton.

Visoka predstavnica EU je pozdravila zalaganje Euleksa da pomogne obema stranama u dijalogu i izrazila nadu da će taj dogovor biti od koristi za građane Kosova.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

EU saslušala izveštaj, datum (možda) sutra

Izvor: Mondo, 10.Dec.2012

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je u ponedeljak šefovima diplomatija EU prenela da su Beograd i Priština "konstruktivni" u dijalogu, ali da "najteže sledi"...Ešton je u svom refereatu evropskim ministrima diplomatije istakla da su dogovorom dve strane u ponedeljak ujutro otvorena i prva dva...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.