Izvor: RTS, 26.Nov.2021, 09:12

Eskobar: Srbija pripada Evropi

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je u intervjuu za hrvatsku agenciju Hina, da Srbija "istorijski, kulturno i sve više ekonomski pripada Evropi" i da većina njenih državljana veruje da je njihova budućnost u tom savezu.
Eskobar je, komentarišući tvrdnju koju je, između ostalih, izneo i hrvatski predsednik Zoran Milanović, da Srbija nema iskrenu želju da postane član >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije, podsetio da je Srbija kao svoj strateški cilj navela članstvo u EU i da je već povezana s tim savezom.
"Mislim da je taj proces već daleko odmakao", rekao je Eskobar.
Prema njegovom mišljenju, Srbija bi trebalo da bude brža u tom procesu, ali je istakao da je manji napredak, delimično otežan pandemijom, ipak postignut.
"Po pitanju usklađenosti spoljne politike sa EU, Srbija je ove godine bila bolja nego što je bila duže vreme", rekao je Eskobar, navodeći evropski mehanizam koji meri poklapanja u spoljnopolitičkim odlukama, prema kojem je Srbija dve trećine uskladila svoju spoljnu politiku sa EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad američki zvaničnik brani Srbiju usred Hrvatske

Izvor: B92, 26.Nov.2021

Zagreb -- Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar odgovorio hrvatskom predsedniku koji je rekao da Srbija nema iskrenu želju da postane član EU...Eskobar je u intervjuu za hrvatsku agenciju rekao da Srbija "istorijski, kulturno i sve više ekonomski pripada Evropi" i da većina njenih državljana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.