Erdogan zbog korupcije smenjuje 10 ministara

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan zbog korupcije smenjuje 10 ministara

Kako je javila agencija Rojters, među zamenjenim ministrima je i ministar za EU Egeman Bagis, koji je, takođe, bio optužen za korupciju, ali nije podneo ostavku.

Među zamenjenim ministrima su, kako dodaje britanska agencija, i ministri ključnih resora, kao što su ekonomija i pravda. 

Turski premijer je prethodno o novonastaloj situaciji posle ostavke tri ministra optužena za korupciju razgovarao sa predsednikom Abdulahom Gulom.

Erdogan, koji je vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tursku vladu od 2002. i lider je konzervativne i islamističke Partije pravde i razvoja (AKP) opisao je još jednom tekuću istragu zbog optužbi za korupciju kao "prljavu kampanju protiv njegove vlade". 

Ministar ekonomije Zafer Čaglajan, ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler i ministar za životnu sredinu Erdogan Bajraktar podneli su danas ostavke u okviru istrage velikog korupcionaškog skandala koji potresa vladu Erdogana.

Turske vlasti privele su, u okviru istrage koja je počela pre 10 dana, na desetine ljudi koji se smatraju bliski sa Erdoganovom vladom i smenile 70 policajaca zbog zloupotrebe službenog položaja, a do suđenja na slobodu pustila 33 okrivljenih.

Vlasti su zvanično optužile 24 osobe koje su u pritvoru, među kojima su sinovi dvojice sada već bivših ministara Čaglajana i Gulera i generalni direktor državne Halkbank banke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.