Erdogan: Poslaćemo milione izbeglica u Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Poslaćemo milione izbeglica u Evropu

Trenutno se 50.000 sirijskih izbeglica kreće ka turskoj granici i taj broj bi mogao da dostigne 1,5 miliona ako grad Alepo bude "potpuno izbombardovan", izjavio je danas turski ministar zadužen za pitanja EU.

Ministar Volkan Bozkir je ovo rekao u intervjuu za tv stanicu "Haber" tokom zvanične posete Bukureštu, prenela je agencija Rojters.

Prethodno je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan napao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropsku uniju i Ujedinjene nacije zbog pritisaka koje vrše na Tursku da otvori svoje granice za izbeglice, preteći da će u druge države poslati milione izbeglica, koje se već nalaze u Turskoj.

"Nama ne piše na čelu da smo idioti. Nemojte misliti da su avioni i autobusi tamo bez razloga. Mi ćemo učiniti ono što je neophodno", rekao je Erdogan, preneo je AFP.

On je istakao da će Turska imati strpljenja do određenog vremena, kada će učiniti ono što je neophodno.

"Postoji mogućnost dolaska novog talasa izbeglica od 600.000 ljudi, ukoliko vazdušni napadi budu nastavljeni. Pripremamo se za to", rekao je Erdogan.

U Turskoj se sada nalazi oko 2,6 miliona izbeglica iz Sirije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Erdogan: Poslaćemo izbeglica u Evropu

Izvor: Akter, 11.Feb.2016

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan napao je danas Evropsku uniju i Ujedinjene nacije zbog pritisaka koje vrše na Tursku da otvori svoje granice za izbeglice..Erdogan je to rekao preteći da će u druge države poslati milione izbeglica, koje se već nalaze u Turskoj..."Nama ne piše na čelu da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.