Erdogan: Idem kod Putina, EU nas zamajava pola veka

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Idem kod Putina, EU nas zamajava pola veka

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je na “sva zvona“ razglasio svoju posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Erdogan u utorak putuje u Moskvu, a očekuje da će razgovori sa Putinom otvoriti novu stranicu u odnosima dve zemlje.

Takođe, naveo je da Evropska unija zamajava Tursku već 53 godine.

"Ovo će biti istorijska poseta, novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početak. Verujem da će razgovorima sa mojim prijateljem Vladimirom Putinom biti otvorena nova stranica u bilateralnim odnosima. Naše zemlje imaju mnogo toga da urade zajedno", rekao je Erdogan u intervjuu novinskoj agenciji TASS uoči posete.

On je rekao da Evropska unija izbegava da ispuni obećanje i "zamajava Tursku već 53 godine''.

U intervjuu sa zamenikom generalnog direktora TASS-a Mihailom Gusmanom, Erdogan je rekao i da je učešće Rusije od vitalnog značaja za nalaženje rešenja u Siriji.

Nastojanje Turske da uđe u EU traje od 1963. godine kada je postala pridruženi član Evropske ekonomske zajednice (EEZ), preteče današnje Unije.

Zahtev za članstvo u tadašnju EEZ je podnela u aprilu 1987. godine.
Pogledaj vesti o: Turska,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Nova stranica sa Rusijom, EU nas zamajava 53 godine

Izvor: Blic, 07.Avg.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji u utorak putuje u posetu Rusiji, očekuje da će razgovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom otvoriti "novu stranicu" u odnosima dve zemlje i kaže da EU zamajava Tursku već 53 godine...- Ovo će biti istorijska poseta, novi početak. Verujem da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.