Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoan: EU je "krstaški savez"

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan nazvao je danas EU "krstaškim savezom".

Erdoan je održao govor tokom mitinga u Ankari gdje je postavio pitanje okupljenima "da li shvataju zašto ne prihvataju Tursku u EU nakon 54 godine"?

On je istakao da će to jasno i glasno izgovoriti, te da je EU "u svakom pogledu krstaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << savez".

Turski predsjednik je naveo, aludirajući na nedavnu audijenciju šefova država i vlada EU kod pape Franje u Rimu, da su u svi lideri evropskog bloka u Vatikanu "sjedili kao poslušna jagnjad i slušali lidera Rimokatoličke crkve".

Audijencija kod pape bila je održana tokom proslave 60 godina od osnivanja EU kada je potpisan Rimski sporazum kojim je stvorena Evropska ekonomska zajednica ili preteča evropskog bloka.

Erdogan je optužio EU da je od početka pregovora sve vrijeme lagala Tursku.

Turski predsjednik je u svojoj kampanji za referendum, koji se u Turskoj održava 16. aprila, kao centralnu temu odabrao kritiku Evrope.

Na referendumu se odlučuje o izmjenama Ustava kojim bi turski predsjednik dobio proširena ovlašćenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

OPET OSUO PALJBU Erdogan: EU je "krstaški savez"

Izvor: Blic, 02.Apr.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nazvao je danas EU "krstaškim savezom"...Erdogan je održao govor tokom mitinga u Ankari gde je postavio pitanje okupljenima "da li shvataju zašto ne prihvataju Tursku u EU nakon 54 godine"?..On je istakao da će to jasno i glasno izgovoriti, te da je EU "u svakom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.