Epilog skandala u EU: Evropski komesar za trgovinu podneo ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 13:33

Epilog skandala u EU: Evropski komesar za trgovinu podneo ostavku

Evropski komesar zadužen za trgovinu Fil Hogan podeo je večeras ostavku zbog političkog skandala.

Skandal je izbio zbog njegovog priustva na večeri, kojom su prekršena pravila o merama za suzbijanje koronavirusa, potvrdio je visoko pozicionirani zvaničnik komisije.

Hogan će objaviti svoju ostavku kasnije večeras na irskoj televiziji RTE, dodao je neimenovani izvor.

Njegov portparol prethodno je danas najavio da će Hogan podneti danas ostavku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Irski komesar Fil Hogan je prošle srede u Irskoj prisustvovao večeri koju je organizobvao lokalni golf klub, a koja je zbog više od 80 prisutnih zvanica prekršila irska pravila o suzbijanju pandemije Covid19.

Komesar se nakon toga izvinio javnosti, a predsedica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je zatražila detaljan izvešataj o povodom postupanja i kretanja Hogana u datom slučaju.

U Evropskoj komisiji su ranije poručili da je važno da svi poštuju pravila i preporuke za suzbijanje širenja koranavirusa, a da se komesar može razrešiti dužnosti bilo na svoj zahtev ili na zahtev predsednika Komisije da podnese ostavku.

Nakon ostavke Hogana, Irska bi trebalo da predloži novog kandidata za komesara, a predsednica Evropske komisije da mu dodeli isti ili drugi resor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.