Epidemija COVID-19 jedinstven izazov za EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 14:45

Epidemija COVID-19 jedinstven izazov za EU

Epidemija korona virusa predstavlja jedinstven izazov za Evropsku uniju, gde su se tradicionalna rešenja pokazala neadekvatnim, izjavila je danas mađarska ministarka pravde Judit Varga reagujući na saopštenje koje je potpisalo 13 država članica EU o merama usvojenim protiv epidemije.

U saopštenju koje je objavljeno juče navodi se da je legitimno da države članice usvajaju vanredne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi zaštitile svoje građane, ali se osuđuju određene vanredne mere koje se ocenjuju kao rizik za kršenje principa vladavine zakona, demokratije i fundamentalnih prava.

Potpisnici saopštenja su pozvali da se vanredne mere ograniče na ono što je nužno potrebno, da budu proporcionalne i privremene prirode, da budu pod redovnim nadzorom i da poštuju gore navedena načela i obaveze iz međunarodnog prava, preneo je MTI.

Reagujući na to saopštenje, Varga je rekla da se Mađarska u potpunosti slaže s pozivom o poštovanju osnovnih vrednosti slobode, demokratije, vladavine zakona i fundamentalnih prava.

Mađarska ministarka je, međutim, rekla da žali što saopštenje nije bilo otvoreno za sve države članice.

Saopštenje su potpisale Belgija, Danska, Finska, Francuska,

Nemačka, Grčka, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Portugalija, Španija i Švedska.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.