Izvor: Danas, 04.Jan.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energija iz mulja

Šabac - Uskoro će početi da radi prva faza postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu. U ovo najsavremenije postrojenje po svim ekološkim standardima uloženo je oko 20 miliona evra, i to najvećim delom iz Evropske unije.

 Ovakvo postrojenje u Srbiji imaće još jedino Leskovac, a doneće velike prednosti jer strani investitori mnogo polažu na ekološke standarde. Ranije se celokupna fekalna i industrijska kanalizacija odlivala u Savu, a nakon puštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pogona u rad ova reka biće daleko čistija. Predstoji druga faza funkcionisanja ovog postrojenja, takozvana linija mulja. Stručni timovi ukazuju da će nakon prerade mulja biti izdvajana čista energija, koja će u potpunosti zadovoljavati potrebe postrojenja. Konačni završetak celokupnog postrojenja planiran je za 2017. godinu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.