Ekolozi pozivaju Brisel da ne finansira gasni terminal u Baru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2023, 18:32

Ekolozi pozivaju Brisel da ne finansira gasni terminal u Baru

Dvadesetsedam ekoloških organizacija iz Crne Gore protivi se najavljenoj izgradnji terminala za tečni gas (LNG) u Luci Bar na krajnjem jugu, o čemu su obavijestili predsjednicu Evropske komisije (EK) Ursulu fon der Lajen. Povod za pismo Fon der Lajen je najava da će Evropska unija finansirati izgradnju terminala uprkos činjenici da je upravo EU naložila izbacivanje fosilnih goriva iz upotrebe do 2050. To je 6. oktobra saopštio komesar za proširenje Oliver Varhelji. "Spremni smo da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Fon der Lajen: Potrebna revizija EU budžeta

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2023

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da će na samitu EU tema biti revizija budžeta da bi Unija mogla da rešava pitanja rata u Ukrajini, krize na Bliskom istoku i priliva migranata.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.