Egereši primio ambasadora Mađarske Imrea Vargu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši primio ambasadora Mađarske Imrea Vargu

NOVI SAD - Ambasador Mađarske u Srbiji Imre Varga izjavio je da će njegova zemlja pomoći Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i da je Mađarska otvorena prema svim inicijativama koje doprinose poboljšanju veoma dobrih odnosa dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informacije, Varga je tokom susreta sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem razgovarao i o zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sednici vlada Mađarske i Srbije, koja je planirana za drugu polovinu februara.

"Na sednici se očekuju konkretni dogovori na polju razvijanja infrastrukture, energetike, privredne i trgovinske saradnje, agrara, kulture i obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se krajem februara u Budimpešti održavaju regionalni samit o energetici i samit podunavskih zemalja Evropske unije, na koje je Mađarska pozvala i Srbiju.

Potvrđeno je i da će sredinom marta predsednik Mađarske Laslo Šoljom doći u trodnevnu posetu Srbiji u okviru koje će posetiti Skupštinu i Vladu Vojvodine.

Egereši i Varga su konstatovali da sve te aktivnosti potvrđuju značaj prijateljskih odnosa dveju zemalja, u kojima su Vojvodina i mađarska nacionalna zajednica u pokrajini nezaobilazni činioci, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Varga: Mađarska pomoć Srbiji ka EU

Izvor: B92, 14.Jan.2010

Novi Sad -- Ambasador Mađarske u Srbiji, Imre Varga, izjavio je da će njegova zemlja pomoći Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji... Mađarska je otvorena za poboljšanje dobrih odnosa između dve zemlje...Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informacije, Varga je tokom susreta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.