Izvor: B92, 14.Jan.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varga: Mađarska pomoć Srbiji ka EU

Novi Sad -- Ambasador Mađarske u Srbiji, Imre Varga, izjavio je da će njegova zemlja pomoći Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Mađarska je otvorena za poboljšanje dobrih odnosa između dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informacije, Varga je tokom susreta sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem razgovarao o zajedničkoj sednici vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mađarske i Srbije, koja je planirana za drugu polovinu februara.

"Na sednici se očekuju konkretni dogovori na polju razvijanja infrastrukture, energetike, privredne i trgovinske saradnje, agrara, kulture i obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Krajem februara u Budimpešti se održavaju regionalni samit o energetici i samit podunavskih zemalja Evropske unije, na koje je Mađarska pozvala i Srbiju.

Potvrđeno je da će sredinom marta predsednik Mađarske Laslo Šoljom doći u trodnevnu posetu Srbiji u okviru koje će posetiti Skupštinu i Vladu Vojvodine.

Egereši i Varga su konstatovali da sve te aktivnosti potvrđuju značaj prijateljskih odnosa dveju zemalja, u kojima su Vojvodina i mađarska nacionalna zajednica u pokrajini nezaobilazni činioci, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.