Edukativna biciklistička tura do Futoga i nazad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 14:39

Edukativna biciklistička tura do Futoga i nazad

Povodom Evropske nedelje mobilnosti EU info kutak Novi Sad, u saradnji sa Eko kurirom organizuje edukativnu turističko-biciklističku vožnju od Novog Sada do Futoga "Vozi bajk - kreći se bezbedno i zdravo", u subotu 18. septembra sa početkom u 10 časova.

Ova tura sprovodi se duž jednog dela evropskog biciklističkog koridora EuroVelo6, a u toku vožnje, učesnici će imati prilike da steknu informacije o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muralima u gradu, kao i o biljnom i životinjskom svetu koji se nalazi u neposrednoj blizini Novog Sada.

Sa polaskom iz centra Novog Sada, uz nekoliko pauza, učesnici će bicikle voziti uz Dunav, do Futoga, i nazad.

Vožnja se organizuje povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se svake godine održava između 16. i 22. septembra. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Kampanja se sprovodi od 2002. godine, a prošle godine gotovo 3000 gradova iz 50 država Evrope i sveta obeležilo je ovu manifestaciju.

Učešće besplatno, prijave sa imenom, prezimenom i brojem telefona na euipns@gmail.com.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Edukativna tribina "Biciklisti pitaju grad“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 09:33

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada u saradnji sa „Novosadskom biciklističkom inicijativom“ realizovaće edukativnu tribinu pod nazivom „Biciklisti pitaju grad“ u subotu 18.9.2021. u 14 sati i 30 minuta na Subinom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.