EVROPSKA UNIJA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Proširena crna lista,pokušavaju da spreče ZAOBILAŽENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 23:21

EVROPSKA UNIJA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Proširena "crna lista",pokušavaju da spreče "ZAOBILAŽENJE"

Nove mere protiv Ruske Federacije.

Evropska unija odobrila je danas 13. paket sankcija Rusiji, saopštilo je belgijsko predsedništvo EU na platformi X (Tviter).

- Ambasadori EU su se upravo složili, načelno, o 13. paketu sankcija povodom ruske agresije na Ukrajinu. Ovo je jedan od najširih paketa koji je odobrila EU - navela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Belgija.

U novom paketu će blizu 200 entiteta i pojedinaca biti dodatno na listu, ali nema novih mera protiv određenih sektora.

Ovim povodom oglasio se i Đuzep Borelj, šef diplomatije EU.

- Imamo dogovor o 13. paketu. Dodali smo blizu 200 osoba i entiteta u naš paket, pa je na crnoj listi EU više od 2.000 ljudi. Sa ovim paketom, preuzimamo mnogo jače akcije protiv entiteta koji su umešani u zaobilaženje sankcija, kao i u vojne sektore - istakao je Borelj na platformi X.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.