EVROPSKA UNIJA PRETI DA ĆE NAS SKINUTI SA ZELENE LISTE! Da li će građanima biti ukinute privilegije slobodnog putovanja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 19:58

EVROPSKA UNIJA PRETI DA ĆE NAS SKINUTI SA ZELENE LISTE! Da li će građanima biti ukinute privilegije slobodnog putovanja?

Dok neki planiraju da odlože pasoš i ove godine, prvi demantiji stižu iz resornog ministarstva

Iako je vakcinisano 55,2 odsto punoletnih građana Beograda, statistiku ipak kvare pojedini gradovi u unutrašnjosti, pa broj novozaraženih raste iz dana u dan.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije našoj zemlji preti da je Evropska unija skine sa zelene liste bezbednih država već 15. avgusta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
. Ministarka Tatjana Matić ističe da neće biti problema sa turističkim odlascima.

- Građani će moći svoje putne aranžmane da iskoriste ove godine i posle 15. avgusta. Možda uz određene, strože, epidemijske uslove, ali sumnjam da će se nakon 15. avgusta išta menjati. Ono što je za nas kao zemlju ključno i ono o čemu pričamo jeste još uspešnija imunizacija stanovništva, pogotovo mlađe populacije - izjavila je ona.

Do sada je vakcinisano skoro 20 odsto građana starosti od 18 do 30 godina. Prema izveštajima lekara, 95 odsto hospitalizovanih je nevakcinisano, a epidemiolozi upozoravaju da će cifre uskoro biti alarmantne s obzirom na brzinu prenosivosti delta soja i opuštenosti mnogih građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.