EU zvanično zabranila spajanje Simensa i Alstoma

Izvor: Beta Video, 06.Feb.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zvanično zabranila spajanje Simensa i Alstoma

BRISEL - Evropska komisija zvanično je danas zabranila spajanje francuskog Alstoma i nemačkog Simensa, ocenjujući u saopštenju da bi ono bilo štetno za konkurenciju na železničkom tržištu Unije. Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margarete Vestager rekla je danas da bi spajanje ove dve firme stvorilo monopol na evropskom tržištu, blokiralo fer konkurenciju u EU i dovelo do poskupljenja prevoza. (CH1)Beta/EC

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

EU zabranila spajanje Alstoma i Simensa

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2019

BRISEL- Šefica antimonopolske komisije Evropske unije, Margret Vestager, zvanično je potvrdila da su evropske vlasti odbacile mega-spajanje između francuskog Alstoma i njemačkog Simensa u železničkoj delatnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.