EU zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Evropska služba spoljnih poslova izdala je saopštenje u kojem je ukazala da sledbenici Jehovinih svedoka moraju da imaju mogućnost da „mirno uživaju u slobodi okupljanja“ u Rusiji.

„Jehovini svedoci, kao i sve druge verske organizacije, treba da imaju slobodu da se mirno okupljaju, kako garantuje ruski Ustav, međunarodne obaveze Rusije i svetski standardi ljudskih prava“, navodi se u saopštenju.

Napominje da EU namerava da se bori „za slobodu veroispovesti kao na pravo koje može da koristi svaki čovek“.

Ranije je objavljeno da je Vrhovni sud Rusije proglasio rad Administrativnog centra Jehovinih svedoka u Rusiji ekstremističkim i zabranio njegovu aktivnost u zemlji.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU namerava da zaštiti „Jehovine svedoke” u Rusiji

Izvor: RuskaRec.ru, 21.Apr.2017

Evropska služba za spoljne poslove objavila je saopštenje u kojem se navodi da pristalice organizacije „Jehovini svedoci” treba da imaju mogućnost da „mirno uživaju slobodu okupljanja” u Rusiji.. „Jehovini svedoci, kao i svedruge religijske organizacije, treba da imaju mogućnost da...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.