EU vrši pritisak,  ali nam neće vratiti vize

Izvor: Blic, 15.Dec.2011, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU vrši pritisak, ali nam neće vratiti vize

Srbiji trenutno ne preti ukidanje bezviznog režima iako je EU na putu da donese uredbu o privremenoj suspenziji belog šengena za države koje imaju značajan broj lažnih azilanata. „Nemamo najavu da će se tražiti suspenzija bezviznog režima“, kaže za „Blic“ ministar policije Ivica Dačić.

Ministar policije kaže da će kontrola graničnih prelaza biti još dodatno pooštrena, a što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedan od načina da se spreči odlazak azilanata u EU. On za „Blic" otkriva da je MUP tražio od Brisela da predloži listu mera kojima bi policija pribegla u suzbijanju broja lažnih azilanata.

- Odgovoreno nam je da se ne smeju koristiti nikakve represivne mere. Pod represivnim merama se podrazumeva oduzimanje pasoša onima koji su vraćeni kao lažni azilanti, čime su napravili problem i svojoj državi i državama u kojima su boravili, ili onima za koje se na granici otkrije da imaju nameru da traže azil - kaže Dačić.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: EU: Pojednostavljena suspenzija bezviznog režima u šengen zoni Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen Genšer: Srbija nesumnjivo pripada EU Žipe: Srbiji status kandidata uz napredak u dijalogu Dačić: Finska podržava Srbiju
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE VRAĆAJU NAM VIZE!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011

BEOGRAD - Nema zime za Srbiju!..Ukoliko bi se broj lažnih azilanata iz Srbije u zemljama EU povećao, red ispred konzulata u našoj zemlji opet bi mogao da postane uobičajena slika. U Komisiji za praćenje primene bezviznog režima kažu da nema razloga za paniku...- U 2010. godini 17.700 ljudi iz...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.