Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU uvodi novi mehanizam uvođenja sankcija u vezi sa širenjem i upotrebom hemijskog oružja

Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske Unije odobriće 15. oktobra novi mehanizam uvođenja sankcija u vezi sa širenjem i upotrebom hemijskog oružja, navedeno je u saopštenju nakon pregovora.

Vlasti Evropske Unije saopštile su ranije da će u okviru izrade mera u sferi bezbednosti posle incidenta u britanskom Solsberiju izraditi mere za podršku međunarodnim normama posredstvom „sankcionog režima“ povezanog s hemijskim oružjem. 


„Očekuje se da će Savet usvojiti niz odluka i zaključaka bez razmatranja, uključujući usvajanje novog režima sankcija u vezi sa hemijskim oružjem“, navedeno je u saopštenju. 


U zaključcima koji su odobreni na samitu Evropske Unije krajem juna navedeno je da EU „poziva da se što pre usvoji novi režim ograničavajućih mera EU radi rešavanja problema upotrebe i širenja hemijskog oružja“. 



Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.