EU uvela sankcije za sedam osoba zbog destabilizacije Moldavije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2023, 23:46

EU uvela sankcije za sedam osoba zbog 'destabilizacije' Moldavije

Evropska unija je u utorak uvela sankcije protiv sedam osoba optuženih za pokušaj destabilizacije Moldavije, jedne od najsiromašnijih evropskih zemalja, koja se graniči sa Ukrajinom. Odluka je doneta dva dana pre nego što Moldavija treba da bude domaćin drugog samita Evropske političke zajednice (EPC) u četvrtak, gde će se sastati 47 šefova država i vlada. Kao mala nacija od oko tri miliona stanovnika, evropski blok je rekao da je Moldavija "jedna od zemalja koje su najviše pogođene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"RADE U KORIST KREMLJA" Evropa uvela sankcije protiv sedam osoba zbog pokušaja DESTABILIZACIJE MOLDAVIJE

Izvor: Blic, 31.Maj.2023, 08:55

Evropska unija uvela je sankcije protiv sedam osoba iz Moldavije zbog njihovih akcija kojima su destabilizovali i potkopavali teritorijalni integritet te bivše sovjetske republike, koja se graniči sa Ukrajinom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.