EU u trgovini robom sa SAD ostvarila suficit od 158 milijardi evra

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2024, 11:51

EU u trgovini robom sa SAD ostvarila suficit od 158 milijardi evra

 BRISEL – Evropska unija je prošle godine u trgovini robom sa Sjedinjenim Američkim Državama ostvarila suficit od 158 milijardi evra, objavio je Eurostat. FOTO: Pixabay EU je u Ameriku u 2023. godini izvezla robu za 502 milijarde evra, a uvezla robu za 344 milijarde evra, piše B92. U prošloj godini je Evropska unija iz SAD uvezla sirovu naftu za 42,4 milijarde evra, što predstavlja povećanje od 11,4 odsto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na 2022. godinu, kao i medicinske i farmaceutske proizvodi za 32,5 milijardi evra, što je za čak 36,6 odsto više u poređenju sa 2022. godinom. EU je iz Sjedinjenih Američkih Država uvezla prirodni gas za 26,9 milijardi evra, što je pad od 44,8 odsto u odnosu na 2022. godinu. Ovaj pad vrijednosti izvoza je posljedica naglog pada cijene gasa, a ne smanjenja količine uvoza gasa iz SAD koja je porasla za 14 odsto međugodišnje. Sjedinjene Američke Države su najveći partner Evropske unije u izvozu robe, sa udjelom od 19,7 odsto , kao i drugi najveći partner posle Kine u uvozu, sa udelom od 13,7 odsto. Biznis.rs Чланак EU u trgovini robom sa SAD ostvarila suficit od 158 milijardi evra се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihodi danske firme Lego porasli za dva odsto, na 8,83 milijarde evra

Izvor: Blic, 12.Mar.2024

Danski proizvođač igračaka Lego objavio je danas da je njegov prihod u 2023. godini porastao za dva odsto, na 65,9 milijardi danskih kruna, odnosno približno 8,83 milijarde evra.

Nastavak na Blic...

Rusija izbegava sankcije uz pomoć komšijskih država

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2024

MOSKVA – Rusija nalazi načine da izbjegne sankcije uvedene zbog rata u Ukrajini tako što uvozi automobile, uključujući i luksuzne marke, kroz bivše države Sovjetskog Saveza, tvrdi Skaj njuz. FOTO: Pixabay Iako je zvanični izvoz britanskih automobila u Rusiju pao na nulu 2022. godine, podjednako...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.