Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU traži od Moskve i Kijeva da ne prekinu dostavu gasa

Potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefćović izjavio je da je danas zatražio od Moskve i Kijeva da se preko Ukrajine nastavi isporuka ruskog gasa Evropskoj uniji i drugim evropskim zemljama, a da se sporna pitanja cene i dostave gasa

pobunjenim oblastima na istoku Ukrajine razmatra odvojeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
On je rekao da je zatražio da se u tom cilju hitno sastanu nadležni predstavnici EU i ministri energetike Rusije i Ukrajine.

Šefćović je naveo da je u stalnom kontaktu s ministrima energije Rusije i Ukrajine, ukrajinskom naftnom kompanijom i vladom u Kijevu s ciljem da se vidi kako odagnati opasnost da se prekine dostava ruskog gasa Ukrajini i Evropi, pošto je ruska kompanija Gazprom zapretila da će obustaviti isporuku ako Ukrajina unapred ne uplati novac za dostavu tog energenta.

Šefćović je objasnio i da je veoma teško nadzirati i nema saglasnosti ruskih i ukrajinskih vlasti oko toga kako dostavljati gas pobunjenim delovima Ukrajina na području Donjecka i Luganska.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Evropska Komisija predložila Rusiji i Ukrajini sastanak o gasu 2. marta

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2015, 15:49

BRISEL - Zamjenik predsjednika Evropske komisije (EK) za Energetski savez Maroš Ševčovič predložio je ministrima energetike Rusije i Ukrajine, Aleksandru Novaku i Vladimiru Demčišinu, održavanje trostranog sastanka o gasu 2. marta u Briselu...Kako je, na današnjoj konferenciji za novinare, rekla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.