EU spremna da radi sa Džonsonom

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU spremna da radi sa Džonsonom"

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije rekao je da je Unija spremna da radi sa novoizabranim britanskim premijerom Borisom Džonsonom za uređeni Bregzit.

"Radujemo se konstruktivnoj saradnji sa premijerom Džonsonom kada preuzme kancelariju, u olakšavanju ratifikacije sporazuma o izlasku i postizanju urednog Bregzita", naveo je na Tviteru Barnije.

On je dodao da je EU spremna da preradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovorenu deklaraciju o novom partnerstvu, misleći na, kako pojašnjava agencija Rojters, na političku deklaraciju koja prati sporazum o izlasku Britanije iz EU.

Džonson je danas izabran za novog predsednika Konzervativne partije, a samim tim i za novog premijera Velike Britanije.

Džonson je ubedljivo pobedio protivkandidata, sadašnjeg ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta, pošto je osvojio 92.153 glasa u odnosu na 46.656 glasova, koliko je dobio Hant.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"EU spremna da radi sa Džonsonom"

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2019

BRISEL - Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije rekao je da je Unija spremna da radi sa novoizabranim britanskim premijerom Borisom Džonsonom za uređeni Brexit.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.