EU se oglasila o izbeglicama iz Turske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU se oglasila o izbeglicama iz Turske!

Turska se obavezala da će prekinuti neregularne migracione tokove iz Turske ka EU, navodi Evropska komisija.

Komisija navodi da Turska nije službeno najavila promenu svoje politike prema izbeglicama u svojoj zemlji i dodala kako očekuje da će se Ankara držati obaveza preuzetih u kontroli protoka migranata u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropskoj uniji.

- Želeo bih da naglasim da od turske strane nije bilo službenog saopštenja o bilo kakvim promenama u politici tražilaca azila, izbeglica ili migranata. Prema našem mišljenju, i dalje je na snazi Sporazum o izbeglicama postignut između Turske i EU i očekujemo da Turska ispuni obaveze propisane sporazumom - rekao je je Peter Stano, portparol Evropske komisije.

Podsetio je i kako je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Turske potvrdilo da nema promena u migracionoj politici.

Najavio je i razgovore o ovom pitanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.