EU razmatra uvođenje sankcija Libiji!

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmatra uvođenje sankcija Libiji!

Zemlje Evropske unije razmatraju mogućnost uvođenja sankcija protiv libijskog režima zbog nasilja nad demostrantima, ali imaju teškoća da o tome postignu dogovor zbog protivljenja Italije i Malte, saopštili su danas diplomatski izvori.

- Više zemalja EU zatrazilo je razgovore o uvodjenju sankcija protiv Gadafijevog režima, rekao je za agenciju Frans pres jedan od diplomatskih izvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je, međutim, dodao da za sada u EU o tome nikakav dogovor nije postignut, jer se Italija i Malta protive mogućnosti uvođenja sankcija jer su zabrinute zbog mogućnosti da u njihove zemlje dođe na hiljade ilegalnih imigranata u slučaju da Gadafi bude zbačen sa vlasti.

Nemačka preti sankcijama Libiji!!

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele je danas pripretio libijskom državnom vođstvu sankcijama, ukoliko nasilje nad demonstrantima ne bude odmah prekinuto.

- Ukoliko Libija i dalje bude protiv sopstvenog naroda nasiljem, sankcije će biti nezaobilazne, rekao je Vestervele.

Neizvesno poletanje aviona za Tripoli!

U pustinji čeka evakuaciju 750 ljudi, 200 Srba

Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Tu se, kako prenose mediji pozivajući se na vladine krugove, misli na, između ostalog, zabranu putovanja članova porodice Muamera Gadafija i zamrzavanje imovine libijske vlade u inostranstvu.

Vestervele je savetovao svim Nemcima koji se nalaze u Libiji da napuste zemlju, a mediji javljaju da su na putu za Tripoli jedan poseban avion "Lufthanze" i dva transportera Bundesvera.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi do poslednjeg daha

Izvor: RTS, 22.Feb.2011

Muamer Gadafi poručio narodu da je beduinski ratnik i da će, kao mučenik, u Libiji biti do smrti. Sin libijskog predsednika demantuje da je vojska bombardovala demonstrante, tvrdeći da su mete napada bila skladišta oružja. Više od 300 mrtvih u uličnim neredima. Zakazana hitna sednica Saveta bezbednosti...U...

Nastavak na RTS...

Sastanak ministara EU o emigrantima iz Libije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2011, 14:07

Ministri unutrašnjih poslova Italije, Kipra, Francuske, Grčke, Malte i Španije razgovaraće danas u Rimu o posledicama krize u Libiji i mogućem prilivu emigranata iz te zemlje u Evropu. Kako su juče saopštili diplomatski izvori, zemlje EU razmatraju mogućnost uvođenja sankcija Libiji, ali tome...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.