EU proširila sankcije Rusima

Izvor: B92, 16.Feb.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU proširila sankcije Rusima

Evropska unija je donela odluku o proširenju sankcija ruskim državljanima, tako da se sada na “crnoj listi” nalazi 151 ime.

Novom merom je na listu sankcionisanih upisano 19 ličnosti, među kojima su zamenici ministra odbrane Anatolij Antonov, Arkadij Bakin, kao i šef Direktorata za operacije, general Andrej Kartapolov.

U EU neće moći da putuju ni članovi donjeg doma parlamenta, Josif Kobzon i Valerij Raškin, dok su ostali sankcionisani lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoproglašenih republika u Ukrajini, DNR i LNR.

Šef Komiteta za spoljne poslove ruske Dume Aleksej Puškov naveo je da takve sankcije ugrožavaju sprovođenje dogovora iz Minska, da neće rešiti ništa, već da će samo zakomplikovati politički dijalog.

Predstavnik Rusije u EU Vladimir Čizov takođe je izneo takav stav.

“To neće samo biti signal ruskom javnom mnjenju i primorati Rusiju da uspostavi sopstvenu listu sankcija ka EU, već će ugroziti sprovođenje dogovora postignutih u Minsku”, naveo je Čizov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Proširene sankcije Rusiji

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2015

Evropska unija je donela odluku o proširenju sankcija ruskim državljanima, tako da se sada na "crnoj listi" nalazi 151 ime...Novom merom je na listu sankcionisanih upisano 19 ličnosti, među kojima su zamenici ministra odbrane Anatolij Antonov, Arkadij Bakin, kao i šef Direktorata za operacije, general...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.