EU proširila sankcije Rusiji sa još 11 imena na crnoj listi

Izvor: BKTV News, 10.Jul.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU proširila sankcije Rusiji sa još 11 imena na crnoj listi

Evropska unija je sa još 11 imena proširila “crnu listu” ukrajinskih i ruskih državljana kojima je zabranjeno da putuju i posluju u EU, javio je danas briselski portal “EuObzerver”.

Pozivajući se na diplomatske izvore, portal javlja da su sedam od novih 11 osoba na spisku proruski nastrojeni Ukrajinci, dok preostala četiri imaju dvojno rusko i ukrajinsko državljanstvo.
Uz ranije sankcionisane Ruse i Ukrajince, “crna lista” EU sada sadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ukupno 77 imena.
Kako navodi “EuObzerver, ova odluka će biti zvanično saopštena sutra, dok će imena sankcionisanih biti objavljena u subotu u službenom glasniku EU.
Moskva osudila proširenje sankcija EU Rusiji
Moskva je danas osudila nove sankcije Evropske unije prema Rusiji zbog ukrajinske krize, označivši ih kao “neprijateljski korak”.
“Naš stav u vezi crne liste nije se promenio”, rekao je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič, prenela je agencija Rojters.
“To je neprijateljski čin koji ne može a da ne odražava sveukupno stanje naših odnosa”, rekao je Lukaševič.
EU je sa još 11 imena proširila “crnu listu” ukrajinskih i ruskih državljana kojima je zabranjeno da putuju i posluju u EU, javio je danas briselski portal “EuObzerver”.
Pozivajući se na diplomatske izvore, portal javlja da su sedam od novih 11 osoba na spisku proruski nastrojeni Ukrajinci, dok preostala četiri imaju dvojno rusko i ukrajinsko državljanstvo.
Uz ranije sankcionisane Ruse i Ukrajince, “crna lista” EU sada sadrži ukupno 77 imena.
Kako navodi “EuObzerver, ova odluka će biti zvanično saopštena u petak, dok će imena sankcionisanih biti objavljena u subotu u službenom glasniku EU.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

EU proširila sankcije Rusiji

Izvor: Akter, 11.Jul.2014, 16:57

Evropska unija danas je za 11 novih imena proširila crnu listu Rusa i Ukrajinaca kojima je zabranjeno da putuju i posluju u EU, saopšteno je u Briselu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.